Tocanita de legume dietetica
Actualizat la data de: 15 Ianuarie 2015
Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Tocanitele de legume, preparate in mod dietetic, sunt recomandate in dieta persoanelor care sufera de gastrita.
Acest preparat usor de digerat, bogat in vitamine, minerale si fibre, contine doar 172 de calorii in fiecare portie.
Ingrediente
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mica, taiata cubulete
- 2 morcovi, curatati de coaja si taiati cuburi
- 1 pastarnac, taiat cuburi
- 2 tije de telina, maruntite
- 250 grame sfecla rosie, curatata de coaja si taiata cuburi
- 600 ml supa de legume limpede
- 1 cutie de rosii la conserva decojite
- 1 mana de patrunjel proaspat, tocat fin
Mod de preparare
- Puneti o ceasca de apa la fiert intr-o oala, apoi adaugati ceapa tocata marunt si uleiul de masline.
- Lasati-o la fiert 5 minute, apoi adaugati restul legumelor si acoperiti oala cu un capac.
- Dupa 5-7 minute, turnati peste supa limpede de legume si asteptati sa dea de 2-3 ori in clocot.
- Adaugati rosiile la conserva si amestecati bine.
- La final, asezonati tocanita cu patrunjelul proaspat.
- Nu consumati preparatul fierbinte!
Apreciaza
2 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- 8 preparate culinare de toamna periculoase pentru silueta
- 10 preparate culinare de toamna care favorizeaza ingrasarea
- Modalitati de mentinere a sanatatii pe timpul iernii
- Alimente care pot imbunatati calitatea vietii
- Zaharul in alimentatia copiilor
- Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare
- Retete sanatoase de toamna
- Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase
- 6 retete sanatoase de vara
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare