Clickmed
programare rapida la medic

Frigarui cu branza de capra si masline

Actualizat la data de: 16 Ianuarie 2015
Frigarui cu branza de capra si masline

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Branzeturile degresate si grasimile mononesaturate din masline sunt permise in alimentatia persoanelor care sufera de dislipidemie. Branza de capra constituie o sursa excelenta de calciu, dar si de proteine. Reteta de mai jos este suficienta pentru 8 portii si poate reprezenta oricand un aperitiv original.

Ingrediente:

  • 2 lingurite seminte de fenicul
  • 2 lingurite coaja rasa a unei portocale
  • 3 linguri de suc proaspat de portocale
  • 1 ligurita piper negru macinat
  • 120 de grame branza de capra degresata, taiata cuburi potrivite
  • 24 bete de frigarui
  • 24 frunze proaspete de menta
  • 12 masline verzi fara samburi, taiate in jumatate
  • 4 castraveti mari, taiati rondele groase

Mod de preparare:

Amestecati semintele de fenicul, piperul, coaja si sucul de portocale intr-un bol si introduceti cuburile de branza in acest dressing. Lasati branza la marinat aproximativ o ora la temperatura camerei sau pana la trei ore in frigider.

Puneti pe fiecare bat de frigarui o frunza de menta, o jumatate de maslina, o felie de castravete si un cub de branza. Pastrati preparatul la frigider pana in momentul servirii.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate